7 Yaşındaki Demirhan Nazilli’yi Temsil Edecek
153 okunma

7 Yaşındaki Demirhan Nazilli’yi Temsil Edecek

ABONE OL
14 Nisan 2024 19:59
7 Yaşındaki Demirhan Nazilli’yi Temsil Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki Demirhan Yarenci destek bekliyor. Nazilli’nin tek profesyonel Go-kart sporcusu olan Yarenci, Kocaeli’nde gerçekleşecek olan ‘Türkiye Ko-kart şampiyonasında’ Nazilli’yi temsil edecek.

Nazilli Organize Sanayi Girişi bölgesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen Türkiye’nin en büyük 4’ncü profesyonel Go-Kart tesisi, meraklılarını ağırlamaya devam ediyor. Bunlardan biri ise Nazillili 7 yaşındaki Demirhan Yarenci. Pist eğitmeni Mehmet Yaman’la birlikte yaptığı antremanlar sonucu 20-21 Nisan’da TOSFED Körfez Yarış Pistinde yapılacak şampiyonda Nazilli’yi temsil edecek.  Yarışmaya micro kategoride katılacak olan Yarenci, 2012 SüperSport Dünya klasmanı şampiyonu Türk motosiklet yarışçısı ünlü Kenan Sofuoğlu’nun oğlu Zayn Sofuoğlu’yla aynı kategoride yarışacak.

SPONSOR DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR

7 Yaşındaki Demirhan’ın en büyük destekçisi olan anne Nadide Yarenci ile Baba Cihan Yarenci ellerindeki tüm imkanları küçük Demirhan için seferber etti.

Oğullarıyla birlikte her gün antrenmana katılan aile, Demirhan’ın toplam 7 yarışa katılacağını belirterek destek istedi.

”DEMİRHAN’I 3 YAŞINDA KEŞFETTİK”

3 Yaşından itibaren Demirhan’ın motor sporlarına ilgisi olduğunu dile getiren baba Cihan Yarenci;”Demirhan’ı 3 yaşında keşfettik, o yaşında motosiklet kullanmaya başladı. 2017 doğumlu ve şu anda Recepbey İlköğretim Okulunda 1’nci sınıfı okuyor. Ağustos ayından bu yana da Nazilli’de hizmete giren bu büyük pistin açılışı ile beraber bu imkandan yararlanmaya başladık. Mehmet Yaman hocamızın eşliğinde Go-Karta başladık. Demirhan’ın azmi hocamızın da idaresi sonucunda bu zamana kadar güzel bir gelişim kat ettik. 17-21 Nisan ayında TOSFED Körfez Yarış Pistinde güzel bir yarış olacak. Türkiye Şampiyonası’na katılacağız. Micro kategoride Demirhan ile beraber toplamda 7 yarışa katılacağız. Ağustos ayında da Nazilli’de de şampiyona olacak. Demirhan oğlumuz için elimizden gelen her imkanı seferber ediyoruz. Ama motor sporları olduğu için desteklerden ve imkanlardan hariç belli bir sponsorluk desteğine de ihtiyacımız var. Nazilli Belediyesi başta olmak üzere büyüklerimiz bize destek verirlerse çok memnun oluruz. Her şey Nazilli, Demirhan ve bu pist için. Hocamızın sayesin Demirhan buralara gelebildik, devletimiz sayesinde böyle bir imkan bulduk. Kenan Sofuoğlu’nun oğlu Zayn’da Demirhan’la aynı kategoride yarışacak. Herkesten destek bekliyoruz. Sponsor desteğine ihtiyacımız var” dedi.

ZAYN İLE AYNI KATEGORİDE YARIŞACAK

Kenan Sofuoğlu’nun oğlu Zayn Sofuoğlu ile aynı kategoride yarışacağını belirten Go-Kart Pilotu Milli Sporcu ve eğitmen Mehmet Yaman; “Ağustos ayında tesisimiz açıldıktan sonra Demirhan ve ailesiyle tanıştık. Daha sonra antrenmanlar ve gelecek için planlar yapmaya başladık. Demirhan’a bir araç aldık. Demirhan’ın en büyük özelliği pes etmemesi, mücadele etmesi, yorulmaması, bunlar çok önemliydi. Çabasını görmezden gelemezdik. Antrenmanlarda sözümüzü dinliyor, yapması gerekenleri de harfiyen uyguluyor. Karting dışındaki görevlerini de zamanında yapıyor. Yaptığımız çalışmalar sonunda mikro kategoride yarışlara hazırız. İlk olarak Demirhan 17-21 Nisan ayında TOSFED Körfez Yarış Pistinde kendini gösterecek. Kenan Sofuoğlu’nun oğlu Zayn ile aynı kategoride yarışacak. İyi bir deneyim olacak. Desteklerle daha iyi yere geleceğimize inanıyorum”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP