Bakan Ersoy;”2024 Yılında Hedefimiz 60 Milyon Ziyaretçi”
120 okunma

Bakan Ersoy;”2024 Yılında Hedefimiz 60 Milyon Ziyaretçi”

ABONE OL
14 Şubat 2024 15:58
Bakan Ersoy;”2024 Yılında Hedefimiz 60 Milyon Ziyaretçi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılında turizmde 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini ve sezonun da güzel gittiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir otelde turizm sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi.

Programa Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş, MKYK Üyesi Umut Tuncer, Kuşadası Belediye Başkanı adayı Esat Altungün, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.

Kuşadası ilçesinde turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelen Ersoy, turizmde 2019’da rekorlar kıran Türkiye’nin pandemi sürecinden en hızlı çıkan ülke olduğunu, olumsuzluklara rağmen 2023’ü de rekorla kapattıklarını söyledi.

‘SEZON İYİ GİDİYOR’

2028’e kadar çok ciddi hedefler koyduklarını ve bu hedefe ulaşacaklarının altını çizen Bakan Ersoy, “60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar gelir hedefiyle yola başladık. İlk veriler de iyi geliyor. Ziyaretçi rakamlarında çok ciddi artışlar var. Rezervasyonlar da iyi gidiyor. İnşallah bu şekilde devam edersek 2024 hedeflerimizi de rahat bir şekilde gerçekleştireceğimizi umuyoruz.” dedi.

Ege’nin ve Kuşadası’nın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Ersoy, Kuşadası’nın kruvaziyer turizminin ana merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

‘AFRODİSİAS’A ÇOK CİDDİ BÜTÇE AYIRDIK’

Türkiye’nin arkeolojik zenginliğinin yüzde 10’unun kazılarla gün yüzüne çıkarıldığını dile getiren Ersoy, “Yüzde 90’ı aslında hala toprak altında. Eğer kazdıklarınızı koruyamayacaksanız, restore edip üst yapıyı oluşturamayacaksanız toprak altında kalması daha faydalı olur. Doğru ve düzenli bir kaynak aktarımı yapmanız lazım. Önce kazmalı sonra korumalı sonra restore etmelisiniz, peş peşe götürürseniz o zaman kazmak faydalı. Ama bunlar bizi turizmde rakiplerimizden ayrıştıran, cazibe noktası olmamızı sağlayan ürünlerimiz. İşte bugün Afrodisias’da göreceksiniz çok ciddi bütçeler ayırdık. Şöyle örnek vereyim. 2019’da bizim kazı bütçemiz 36.7 milyon liraydı. Geçen sene bu rakamı kazı ve restorasyonu da dahil ederek 1,1 milyar liraya çıkardık. Bu seneki bütçemiz de 6 milyar lira olacak. Yani çok ciddi şekilde bütçeleri artırıyoruz. Kazı başkanlarımız, bize projelerini gönderiyor ve hızlı bir şekilde bu sene itibariyle bütün projeleri hayata geçiriyoruz.”

‘AYDIN TURİZM PASTASINDAN DAHA FAZLA PAY ALACAK’

Aydın’a geldiği için Bakan Ersoy’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş, “Tarihi, kültürü ve medeniyeti ile dillere destan şehrimiz yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Gelişen, büyüyen, değişen Türkiye’nin turizm pastasından daha fazla pay alması adına hep birlikte çalışacağız.” dedi.

TERMAL KAYNAKLAR SAGLIK TURİZMİ İLE BULUŞTURULACAK

Aydın’ın doğa turizmine de sahip olduğunu kaydeden Savaş, “Dünyanın çok önemli termal kaynaklarına sahibiz. Turizm ile termali birleştirdiğimiz taktirde sağlık turizmi adına çok kıymetli bir zenginlik. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor ama yeni yeni bunu keşfetmeye başladık. Nasıl termal kaynakları tarımla, toprakla buluşturma girişimlerimiz yeni başladı ise ben önümüzdeki dönem bu kaynakların sağlık turizmi ile buluşturulması adına önemli günlerin bizi beklediğini söyleyebilirim. Tecrübeli ve yeterli insan kaynağımız da var. Bu turizm potansiyelini ortaya çıkarabiliriz.” dedi.

‘AYDIN’DA TURİZMİ 12 AYA YAYMALIYIZ’

Aydın’da 23 tane antik şehrin olduğunu belirten Savaş, “İlimiz açık hava müzesi gibi. Geçmişte bu antik şehirlerimizde yetişen filozoflar ve sanat insanları sayesinde çok önemli kültür mirasına sahibiz. Bunların da çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Şehrimiz sadece güneş, deniz, kumdan ibaret değil. Aydın’da turizmi 12 aya yayacak potansiyelimiz var. Ama maalesef potansiyeli kullanamıyoruz.” diye konuştu.

AYDIN’IN BİR TARAFI EKSİK

Aydın’ın bir tarafının eksik olduğuna dikkat çeken Savaş, “Yerel yönetim anlamında eksiğiz. Önümüzdeki dönem inşallah bu eksikliği gidereceğiz. İktidar ile birlikte yürüyen bir yerel yönetimin imkanlarını bu şehirde kullanmak adına ne gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu.

Kentte turizmin sadece yaz aylarından ibaret kalmayıp yılın 12 ayına yayılması için büyükşehir adayının güzel projelerinin olduğunu kaydeden AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, önümüzdeki 5 yılda bambaşka bir Aydın hayal ettiklerini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP