Başkan Özcan O Konuyla İlgili İlk Kez Konuştu.
635 okunma

Başkan Özcan O Konuyla İlgili İlk Kez Konuştu.

ABONE OL
14 Ekim 2023 15:53
Başkan Özcan O Konuyla İlgili İlk Kez Konuştu.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Özcan O Konuyla İlgili İlk Kez Konuştu.

Dün gerçekleşen olay da Yıldıztepe mahallesi sakinlerinden olan Yunus Keloğulları adındaki vatandaşın ağılına dadanan sokak köpekleri, 6 koyunu telef etti.

Bu konuyla ilgili ilk kez konuşa Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ‘ biz proje hazırlayıp sunduk fakat Nazilli için buna izin verilmedi.’ dedi.

Başkan Özcan yaptığı açıklamada ise;” Bu yasal düzenleme daha öncesinde Büyükşehir’e aitti. Daha sonrasında İlçe belediyeler de dahil edildi. Devletin büyük Kurumları da dahil edildi. Yük paylaştırıldı. Nazilli’de bu kadar sokak hayvanları oluşurken hiçbir tedbir almayan yapıların sorunları esastır. Hayvan dernekleriyle yaptığımız görüşmelerde Nazilli’de 5 bin sokak hayvanından bahsediliyor. 5 bin sokak hayvan’ını kısırlaştırmak uzun bir süre ediyor. Siz hepsini kısırlaştırsanız bile kısırlaştırılmamış birçok hayvan o çok meşhur Belediyeler tarafından Nazilli’ye gelip bırakılıyor. Mesele böyleyken bu meseleye bütünüyle bakmak lazım tek başına Nazilli Belediyesi’nin mücadelesi bir noktaya kadar. Yasa diyor ki kulağı küpeli sokak hayvanlarını alıyorsunuz bakımını yapıyorsunuz üç gün sonra aldığını yere bırakmak zorundasınız bırakmadığınız zaman gidiyor sizi savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Orda Belediye Başkanı olarak gidiyorsunuz ifade veriyorsunuz. Bu daha önce Bakanlık ziyaretlerinde de konuşulmuş bir mevzuydu, doğal yaşam alanlarının oluşturulmasıyla ilgili biz bununla ilgili yaptığımız görüşmeler sonucu bize Kocakesik Köyü gösterilmişti. Biz tercihimizi buna göre hazırlamıştık. Hayvan hakları derneğimizle birlikte güzel bir proje gerçekleştirmiştik. Kocakesik köyü civarında bu alanın tahsis için talep de bulunduk. Maalesef ki Buharkent ve Kuyucak’ta izin verilen aynı durumlara Nazilli’de müsaade edilmedi. Şimdi yeni bir arazi arayışındayız bu hemen olabilecek bir şey değil 5 bin sokak hayvanından bahsediyoruz. Bunların toplu bir yere taşınması lazım. Biz arkadaşlarımızla gece gündüz gerekli işlemleri yapıyoruz ama yasanın getirdiği kurallar, bakabileceğimiz bir ortam yok işte köpek barınağı diyorlar 30 tane hayvan alıyor orası, yani 30 tane hayvan onu da 3 gün sonra tekrar aldığınız yere bırakacaksınız. Bu meselenin çözümü yada değişikliği.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP