CHP’den ‘Hayat Pahalığı’ Açıklaması
162 okunma

CHP’den ‘Hayat Pahalığı’ Açıklaması

ABONE OL
8 Eylül 2023 17:05
CHP’den ‘Hayat Pahalığı’ Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’den ‘Hayat Pahalığı’ açıklaması.  Başkan Atmaca Mustafa Savaşı hedef gösterdi.

Kıymetli hemşehrilerim,
Ekonomik buhranın yıkıcı tahribatlarını her geçen gün daha çok hissetmeye başladık. Çarşı, pazar kaynıyor, marketteki fiyatlar cep yakıyor, maaşlarını alan vatandaşlarımız ödemelerini yaptıktan sonra aynı gün ellerinde kalan para ile bir ay nasıl geçecek derdiyle kara kara düşünüyor.
Yaz tatili bitti, ailelerimizin okul telaşı başladı. Geçenlerde bir kırtasiyeyi ziyaret ettim. Kalemi, defteri, çantası ve kıyafeti derken ortaya çıkan maliyet el yakıyor. Birkaç ailemiz sohbet ettik. Hepsi dertli. Bir yanda çocuklarının geleceği, eğitimi ve öğretimi bir yanda ise acı gerçekler.

Bir babanın, bir annenin çocuklarına karşı mahcubiyetini düşünebiliyor musunuz? Çocukları makul bir istekte bulunduğunda bile onu karşılamakta zorlanan ya da karşılayamayan ailelerin içindeki o burukluğu ve acıyı tahmin edebiliyor musunuz?

Hayat pahalılığı ülkemizin ve milletimizin tek gündemi. Yaşam standartları o kadar düştü ki insanlarımız ekmek alabildiklerinde evine şükreder haline geldi. Tabi vatandaşımız şükrünü yapıyor yapıyor da bir de milletine şükredin deyip sofralarından kuş sütünü dahi eksik etmeyen bir iktidar ve yandaşları var.
Pazar artıklarını toplayan, her gün borç ile geçinen, icra dosyaları fırlayan, evine sebze ve meyveyi dahi taneyle bile almakta zorlanan, bebek bezi ve mamasını dahi alamayan, günde tek öğün ile beslenen bu ülkede milyonlar var. İçler acısı bu durumun tek ve yegâne sebebi AKP iktidarıdır.
Ekonomik yıkımın faturası halka çıkarken, keyfine keyif katan iktidar sahipleri ise yerel seçim öncesi halka sırtını dönmüş, adaylık için sen ben kavgasına düşmüş durumda. Emin olun hayat pahalılığı umurlarında bile değil. TÜİK eliyle maaş zamlarına dahi operasyon çekerek işçinin, emekçinin, emeklinin ve memurlarımızın alın terine göz dikenlere, emeklerini görmezden gelenlere karşı mücadelemize devam edeceğiz.

Yerel seçim yaklaşırken AKP iktidarının Aydın’daki ekonomisti Sn. Mustafa Savaş ise yeniden aday olmak için sarayın şatafatlı yollarını aşındırmaya başlamış. Yanlış anlamayın halkımızın yaşadığı zorluklar, ekonomik buhranın etkilediği ailelerimiz için değil tamamen yüzde yüz şahsi siyasi emelleri için sarayın yollarını kendine yol edinmiş. Ne diyelim iktidarın gücüyle sırtını saraya, gönlünü tek adama vermiş Sn. Savaş bu milletten aldığınız ahlarla, hakkını yediğiniz garip gureba ile nasıl helalleşeceksiniz. Bu hayat şartların tek sorumlusu siz iken, sizlerin bu koltuk sevdası ne olacak böyle. Ah Savaş Ah. Aydın için, halkımız için dilinden tek kelime söz duyamazken bakalım bu sefer hangi algı peşinde hangi montaj videolar ile bu yörenin kadim insanlarını kandırmaya çalışacaksınız.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP