Efeler’in İlk Film Festivali Sona Erdi
165 okunma

Efeler’in İlk Film Festivali Sona Erdi

ABONE OL
25 Ekim 2023 16:21
Efeler’in İlk Film Festivali Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ALTAN ERKEKLİ FİLM GÜNLERİ SONA ERDİ

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın, kentin kültürel mirasına katkı sunmak ve sanatsal potansiyelini ileriye taşımak amacıyla düzenlediği Altan Erkekli Film Günleri tamamlandı.

Geçtiğimiz hafta Forum Aydın AVM’de düzenlenen gala ile başlayan Efeler’in ilk film festivali milli yas nedeniyle verilen aranın ardından tekrar başlamıştı. 24 Ekim Salı günü yayınlanan 2 filmin ardından ilçenin ilk beyaz perde yolculuğu sona erdi. 4 gün süren festivalin son gününde; Onur Tuna, Tuvana Türkay ve film günlerine adı verilen Altan Erkekli’nin rol aldığı “Ağır Romantik” ve çekimleri Efeler’de tamamlanan; senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini tiyatro ve sinema oyuncusu Veysel Diker’in üstlendiği, oyuncu kadrosunda usta isimler; Altan Erkekli, Ayşenil Şamlıoğlu, Fulden Akyürek, Berrin Arısoy, Hülya Şen ile Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ve yerel halktan isimlerin yer aldığı “Efelerin Efesi” filmleri beyaz perdeye yansıtıldı.

BAŞKAN ATAY: “BARIŞA GİDEN YOLU SANATIN REHBERLİĞİYLE TAKİP ETMELİYİZ”

Efeler’in kültür ve sanatla anılan bir kent olması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Efeler Belediye Başkanı Atay, “Kentimizin her alanda büyümesi, gelişmesi, kültür ve sanatla anılan bir şehir olması için elimizden gelen tüm çabayı çalışma arkadaşlarımla birlikte sarf ediyoruz. Ülkemizin saygın sanat emekçilerini konuk ettiğimiz, milli yas nedeniyle ara verdikten sonra tekrar başladığımız 4 günlük sinema yolculuğumuzu noktaladık. Halkımıza sanatın güzelliğini, insanı inceleştiren, farklı ufuklar açan yönünü beyaz perdenin büyülü dünyasında yansıtmaya çalıştık. Dünyanın içinde bulunduğu çalkantılı, kanlı, kahredici günlerde sanat emekçilerine hep beraber bir kez daha kulak kesilmemiz gerektiğini, barışa giden yolu kültür ve sanatın rehberliğinde takip etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki sene düzenleyeceğimiz 1. Altın İncir Ulusal Film Festivali’mizde tekrar bir araya geleceğiz. Efeler’in ilk film festivalini sahiplendikleri ve ilgi gösterdikleri için tüm Efeler halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP