Güler Kurudere Akbaş’tan CHP’ye Sitem!
559 okunma

Güler Kurudere Akbaş’tan CHP’ye Sitem!

ABONE OL
12 Ocak 2024 13:45
Güler Kurudere Akbaş’tan CHP’ye Sitem!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Kurul toplantısında Aydın Büyükşehir Belediyesi ve 10 ilçenin Belediye Başkan adayları açıklandı. Nazilli’nin CHP  başkan adayı olarak Gamze Yolcu Metin’in açıklanması, İlçe de tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart yerel seçimleri için Nazilli’den 3 aday adayı çıkarmıştı. Aday olarak ilan edilen Gamze Yolcu Metin’in aday adaylığı başvurusunda bile bulunmayarak atamayla gelmesine, CHP ilçe teşkilatında kaos yarattı. Belediye Başkan aday adaylarından olan CHP’li Güler Kurudere Akbaş, açtı ağzını yumdu gözünü.

“ATAMA YOLUNU DEMOKRAT BULMUYORUM”

Atama yolu ile açıklanan adayın demokratik olmayacağını belirten Akbaş;”Değerli arkadaşlar biliyorsunuz ki ülkemiz seçim sürecine girmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ta aday adaylarımızı 28 Kasıma kadar müracaat edilmesi duyurulmuştur. Akabinde bu süreç 5 aralığa kadar uzatılmıştır. Biz bu süreç içerisinde Nazillimizde ilk adayımızı Abdullah Bedeloğlu, Ertuğrul Tetik ve ben Güler Kurudere Akbaş olarak aday adaylığımız müracaatını yaptık. Akabinde Genel Merkezimiz Bi temayül yoklaması, anketler, arkasından da yüz yüze mülakatlar yapmıştır. Süreci bu şekilde geçirmiş bulunmaktayız. Aday adaylığı süreci var bu sürecin içerisinde biz partimizin bizden istemiş olduğu her türlü görevi yerine getirdiğimizin inancı içerisindeyim. Bu süreç içerisinde 3 arkadaşımızdan bir tanesi aday olarak belirlenmiş olsaydı bugün bu konuşmayı yapmak zorunda olmayacaktık, fakat maalesef bu 3 kişinin içinden değil de atama yolu ile örgütümüzün önüne bir aday getirildiğinden dolayı bunu çok demokrat bulmuyorum. Bu şekilde atama yoluyla gelen adayımızın demokrasiyi de temsil edeceğine inanmıyorum.”

“BAZI YANLIŞLARIN DÜZELTİLMESİ LAZIM”

Bazı yanlışların düzeltildiği takride seçimi kazanacaklarına inancı tam olduğunu dile getiren CHP’li Akbaş;”Cumhuriyet Halk Partisi benim için çok kıymetli bir yer Sayın Özgür Özel, partimin büyükleri ve Atatürk’ümüzün kurmuş olduğu bu Parti de demokrasiden bahsediyorsak öncelikle bazı yanlışların düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum ve önümüzdeki sürecin doğru bir şekilde ilerlediğinde kesinlikle bu seçimi Cumhuriyet Halk Partisinin alacağına inancımız tamdır.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP