İndirimin Ardından Bir Zam Daha Yolda
144 okunma

İndirimin Ardından Bir Zam Daha Yolda

ABONE OL
19 Ağustos 2023 12:27
İndirimin Ardından Bir Zam Daha Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Peş peşe zamlarla litresi 40 liralara dayanan başta benzin ve motorin olmak üzere akaryakıt fiyatları milyonlarca kişinin gündeminde kalmaya devam ediyor. Son olarak dün mazot fiyatları için 1,52 liralık indirim yapılmıştı. Ancak fiyatları 22 Ağustos 2023 salı gününden itibaren yeniden değişecek.

Brent petrol fiyatı ve yurt içinde dolar/TL kurunda yaşanan yükseliş akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Bu kapsamda peşe peşe yapılan zamlara bir yenisi daha eklenecek.

MOTORİNE İNDİRİM SONRASI ZAM!

Akaryakıtta 16 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 5 TL’lik ÖTV artışı gerçekleştirilmiş, KDV’nin de dahil edilmesiyle litre fiyatlarına artış 6 TL olarak yansımıştı. Haziran ayı başından bu yana yüzde 80 zamlanan akaryakıt fiyatlarında ilk indirim dün motorin litre fiyatları için yapıldı. Ancak araç sahiplerinin sevinci uzun sürmedi. Mazot fiyatları 22 Ağustos 2023 salı gününden itibaren geçerli olmak üzere yeniden artacak. Zam ise litre başına 1 TL olacak.

PETROL FİYATLARI İÇİN YENİ TAHMİN

Doların küresel piyasalarda değer kaybetmesi ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’de ekonomik toparlanmanın desteklenmesi için teşvikler sağlanacağı beklentisi petrol fiyatlarını 85 dolar seviyesine kadar taşıdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP