Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
695 okunma

Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

ABONE OL
26 Eylül 2022 17:35
Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 14.30’da başlayan ve 2 saat 30 dakika süren toplantı sona erdi.

İŞTE MASADAKİ KONULAR

Ekonomiye ağırlık verilen toplantının gündem maddeleri arasında EYT, TOKİ’nin sosyal konut projesi, Yunanistan ve İsrail ile ilişkiler, Merkez Bankası’nın faiz kararı gibi birçok önemli başlık yer aldı.

Toplantının ardından, alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor.

 

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

‘SOSYAL KONUT KAMPANYASINA BAŞVURU SAYISI 5 MİLYONA DAYANDI’

Eser ve hizmet üretmeye devam ediyoruz. ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ sosyal konut kampanyasında ilk temeli 25 Ekim’de atıyoruz. İki yıl içinde 250 bin sosyal konutu tamamlayacak, ardından bunu 500 bine çıkaracağız. Sosyal konuta başvuru sayısı 5 milyona dayandı. Eser ve hizmette yarışamayanların iftira üzerine kurdukları hezeyanlarıyla kampanyamızı karalamaya çalışmalarını üzüntüyle takip ediyoruz. 20 yıldır eser ve hizmette yarışacağımız bir muhalefetin özlemini çektik. Uzun bir süre daha aynı arayışı sürdüreceğiz.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BESLENME YARDIMI GÜNLÜK 60 LİRAYA YÜKSELDİ

Ek yerleştirmelerin devam ettiği ve fiyatlarını değiştirmediğimiz KYK yurtlarımızda kalan öğrencilerimize vermiş olduğumuz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Böylece beslenme yardımını 2.5 katlık bir artışla aylık bin 800 liraya yükseltiyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP