METİN YAVUZ’DAN GÜNDEM OLAN STADYUM PROJESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ
1296 okunma

METİN YAVUZ’DAN GÜNDEM OLAN STADYUM PROJESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

ABONE OL
1 Nisan 2023 20:18
METİN YAVUZ’DAN GÜNDEM OLAN STADYUM PROJESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Milletvekili Metin Yavuz geçtiğimiz hafta kulüp başkanı Tamer Makaraç’ın açıklamaları sonrasında gündem konusu olan Söke Şehir Stadı projesi ve tribün kapasitesi ile ilgili açıklama yaptı.

 

Bugüne kadar Söke’ye yapılanlar ve yapılacak olan projeler hakkında düzenlediği basın toplantısının önemli bir bölümünü, Söke Şehir Stadı projesi’ne ayıran Metin Yavuz; kamuoyuna yanlış bilgilerin verildiğini söyledi. “İsteselerdi doğru bilgiyi verirdik” diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Metin Yavuz; “Şehir stadı, bir komplekse dönüşüyor. Stadın yenilenmesinin İzmir depremi sonrasında zorunluluk haline geldiğinin altını çizen Metin Yavuz, “biz stadı yıkmıyoruz, yerine daha güzelin yapıyoruz” dedi.

 

Söke Şehir Stadının 50 dönümlük bir araziye sahip olduğunu, bunu en verimli şekilde kullanarak yeni antrenman sahaları, yeni kapalı spor salonu, gençlik merkezi, soyunma odaları kafeteryalar ve elbette maçların oynanacağı sahanın da olacağı dev bir komplekse dönüşeceğini ifade eden Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz; bugünkü haliyle stadın seyirci kapasitesi 2 Bin 800 kişilik, yeni yapılacak haliyle 1500 kişilik betonarme tribün, her iki yanına 500’er kişilik portatif tiribünler, kale arkalarına Bin 500’er kişilik iki adet tribün, 672’şer kişilik iki adet toplam açık tribün olmak üzere toplam 6 Bin 844 kişilik tirbün yapacağını ifade etti.

 

Kapalı spor salonunun da bugünkü halinde daha büyük ve kullanışlı haline getirileceğini, Bin kişilik seyirci kapasitesinin olacağını söyledi.

 

Milletvekili Yavuz, projenin 200 Milyon TL’lik bir yatırım olduğunu da sözlerine ekledi. İddia edilen Burdur’daki 25 Bin kişilik stadın üniversiteye ait olduğunu, verilen bu bilginin de yanlış olduğunu belirten Yavuz; Burdur’da maçlarda kullanılan Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı stadın 5 Bin kişilik olduğunu söyledi. Bu açıklamaları bilgilendirmek adına yaptığın kendisine karşı yapılan açıklamalar üzerine acıklama yapmanın zul olduğunu belirten Metin Yavuz; “Bugün Milletvekiliyim. Yapma gücümüz varsa yapalım. İhtiyaçları erteleme lüksümüz yok” dedi. Spora siyaset karıştırılmaması gerektiğini belirten Metin Yavuz, “Sökespor’a geçmişte yönetici olark yaptığım katkılar ortada. Uzun çarşı esnafı olarak geçmişten bu güne Sökespor’a gönül vermişliğimiz de ortada. Kimse yokken biz vardık. Kimse Sporspor sevdamızı sorgulamasın” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP