Nazilli Altyapıya Kavuşuyor
118 okunma

Nazilli Altyapıya Kavuşuyor

ABONE OL
23 Kasım 2023 16:19
Nazilli Altyapıya Kavuşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

100 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ilçenin sel sorununa neşter vuracak 100 milyonluk altyapı projesi için çalışmaların başladığını müjdeledi.

Nazilli’nin ivedilikle çözülmesi gereken sorunlarını halletmek için sık sık Ankara’da bakanlıkları ziyaret eden ve planlanan projeleri bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli’de sel taşkınlarına son verecek 100 milyonluk projenin başladığını duyurdu.

Yağmur sularının kontrol altına alınmasıyla muhtemel taşkın tehlikelerinin önüne geçileceğini kaydeden Başkan Özcan; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, sayın bakanlarımıza, sayın milletvekillerimize, DSİ Bölge Müdürümüze, orada çalışan arkadaşlarımıza, mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Burası 1950’li yıllarda yapılmış devülasyon kanalı kuzeyinden gelen suların Gireniz Çayı’na akıtılması neticesinde şehri su basmasının engellendiği noktalardan bir tanesi. Zaman içerisinde değişen şartlar, yanlış yatırımlar ve yanlış işlemler neticesinde burası tıkanıyordu. Yıldıztepe, Ocaklı gibi mahallelerimiz sel sularına maruz kalıyordu. Bu mağduriyetin önüne geçmek için sayın milletvekillerimizle, DSİ Bölge Müdürümüzle, DSİ Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde burası yatırım planına alınmadan acil eylem planı içerisine alındı. Çünkü ciddi manada bir sel baskını yaşanıyordu. Kendilerinden Allah razı olsun. Şahsım ve Nazilli halkı adına teşekkür ediyorum. Bu büyük bir yatırım. Yaklaşık 100 milyon liranın üzerinde bir yatırım bu. Yağmur sularının artık gideceği bir mecranın oluşturulmasıyla vatandaşlarımızın iş yerleri ve konutlarında, şehrimizde bir tehlike oluşturmadan, yollar kapanmadan hep birlikte burada çalışarak Nazillimizin önemli sorunlarından birini daha çözüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Saha incelemeleri esnasında DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ile görüşen Başkan Özcan, Nazilli Belediyesi olarak çalışmalara tam destek vereceklerini ifade ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP