Saadet Partisi Nazilli’de Seçim Çalışmalarına Başladı
980 okunma

Saadet Partisi Nazilli’de Seçim Çalışmalarına Başladı

ABONE OL
29 Eylül 2023 10:10
Saadet Partisi Nazilli’de Seçim Çalışmalarına Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekili Atmaca yerel seçim mesajlarını Nazilli’den Verdi.

Saadet Partisi, yerel seçim çalışmalarına başladı. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Nazilli’de gazetecilerle buluştu. İttifaklara ilişkin çarpıcı mesajlar veren Atmaca, farklı bölgelerde farklı ittifaklar kurulabileceğini söyledi.

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, seçim çalışmaları kapsamında Nazilli’de bir dizi temas gerçekleştirdi. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Atmaca’ya Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Fatih Karahan, Nazilli İlçe Başkanı Vahap Kırca, Bozdoğan İlçe Başkanı Talha Kayaoğulları eşlik etti.

Yerel seçim çalışmalarına ilişkin partilerinde alınan kararlara ilişkin bilgi veren Atmaca, TBMM’de grup kurmak için ittifaka gittikleri Gelecek Partisi ile yerelde de birlikteliklerini sürdüreceklerini belirtti. Atmaca, “Gelecek Partisi ile Saadet Partisi arasında Mecliste grup kurma maksadıyla bir ittifak kuruldu. Bu ittifakı yerel seçimleri de karşılayacak şekilde kurduk. Hem Gelecek hem Saadet tek başına girecekmiş gibi teşkilatlarını çalıştırıyor ancak resmi adaylar belli olacağı zaman onların aday çıkardığı yerlerde biz, bizim aday çıkardığımız yerde onlar aday göstermeyecek.” dedi.

“AYDIN VE NAZİLLİ İÇİN HAVUZ OLUŞTU”

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi başkanlıkları için aday çalışmalarına ilişkin gelinen aşamayı açıklayan Milletvekili Atmaca, “Aday tespitleri yapıyoruz. Şu anda aday havuzları oluşturuluyor. Burası için de detaylı çalışmalarımız var. Ama henüz netleşmiş bir isim yok. Amaç sonuç almak, bizi bu amaca ulaştıracak her çalışmanın içinde yer almaya çalışıyoruz. Yerel seçimlerde lokal ittifakların olmasını doğal karşılıyoruz. Aydın özelinde herhangi bir netlik yok. Ama Gelecek ile ortak hareket ediyoruz. Seçime yaklaştığımız süreçte o dönem gereklilikleri doğrultusunda sonuca götürebilecek kararı vereceğiz.” şeklinde konuştu.

“İTTİFAKLARI CUMHUR VE MİLLET OLARAK DEĞERLENDİRMEMEK GEREK”

Yerel seçimlerde yapılacak ittifakların bölgelere göre değişkenlik gösterebileceğini belirten Atmaca, bazı belediyeler için Cumhur İttifakı ile bazı bölgeler için de Millet İttifakı ile ortak hareket edebileceklerini söyledi. “Amaç sonuca ulaşmaktır” diyen Atmaca, “Bir kısım yerlerde lokal dirsek temaslarının olması mümkündür. Her parti için böyledir. Bunları Millet ya da Cumhur diye düşünmeye gerek yok. Yer yer Millet İttifakı’ndaki bir partiyi, yer yer Cumhur İttifakı’ndaki partiyi destekleyebiliriz. Millet İttifakı bitmiştir. Zaten seçimle ilgili bir ittifaktı. Seçim bittiği için bitti yoksa siyasi partiler arasındaki anlaşmazlıklar başka bir konudur.” ifadesini kullandı.

Genel seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen HDP ile ortak bir çalışmada yer alıp almayacaklarının sorulmasına da yanıt veren Atmaca, “HDP konusu istismar edilen bir konu. Bizim HDP ile hiçbir bağımız, bağlantımız olmadı. Seçimlerde Millet İttifakı’na destek verdiği iddia edildi. Destek vermiş olabilir seçmeni. Ama bizim resmi bir temasımız, heyet temasımız hiç olmadı. İllegal yapılanmalarla ilgili tarihimiz boyunca hiçbir zaman dirsek temasımız olmadı, olmaz da, milletimiz bizi tanır.” diye konuştu.

KAZANACAK ADAY VURGUSU

Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’nın açıklamalarının ardından Nazilli Belediye Başkanlığı adayı ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Vahap Kırca, kazanacak aday vurgusu yaptı. Kırca, “Genel Merkezimizin bize söylediği her yerde kazanacak aday. Nazilli için çok iyi bir aday göstermek zorundayız ve böyle bir çalışmamız var. Kazanabilecek bir adayla çıkacağız.” ifadesini kullandı.

Açıklamaların ardından Atmaca ve beraberindeki heyet Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek sorun ve görüşlerini dinledi.

KAYNAK:AYDIN HEDEF GAZETESİ-MİNE EREN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP