26 Milyon Kişiyi İlgilendiriyor
151 okunma

26 Milyon Kişiyi İlgilendiriyor

ABONE OL
28 Haziran 2023 12:09
26 Milyon Kişiyi İlgilendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zammın ardından yaklaşık 26 milyon araç sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Trafik sigortası poliçelerine asgari ücretin getirdiği maliyet artışı nedeniyle zam talep edildi. Bunun yüzde 40’ı aştığı dile getirilirken, benzer oranda zammın trafik sigortalarına da yansıtılması talep ediliyor.

Asgari ücretteki artış trafik sigortasına yansıyacak. Trafik sigortasında vefat ve sakatlık tazminatı anlaşmazlıklarının yüzde 80’i mahkemelerde çözülüyor. Sonrasında ödenecek rakam mevcut asgari ücrete göre hesaplanıyor. Bu nedenle sektör, asgari ücretteki artışın trafik sigortasında maliyeti yüzde 40 artıracağını düşünüyor. Bunun da önümüzdeki aylarda poliçelere zam olarak yansıtılması bekleniyor.

20 MİLYAR LİRALIK EK MALİYET

Sektör yetkilileri, asgari ücretteki artışın 20 milyar lira ek maliyet yarattığını söylüyor. Sigortacılar, şubat ayında Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bir kararın da hesaplarını değiştirdiğini dile getiriyor. Bu iki nedenden dolayı zararlarının arttığını savunuyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP