450 milyon lira açığı kapatmak için işçi çıkaracak
1072 okunma

450 milyon lira açığı kapatmak için işçi çıkaracak

ABONE OL
27 Mart 2024 10:07
450 milyon lira açığı kapatmak için işçi çıkaracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yakın çevresine ,Nazilli Belediyesini 400 kişiyle yönetirim şeklinde açıklamalarda bulunan CUMHUR İttifakı adayı Esat Ergüler’in Belediyenin borcu olan 450 milyon lira açığı kapatmak için yaptığı ekonomi planı basına sızdırıldı.

Kazanması hayal olan Ergüler’in seçildiği taktirde  ekonomik sıkıntılar nedeniyle 5 yıl içerisinde bir yatırım yapamayacağı gibi, ilk üç ay içerisinde 150 personeli ,1 yıl içerisinde ise toplamda 450 işçiyi işten çıkartmayı hedeflediği öğrenildi. Ergüler’in Belediyedeki işlerinden çıkartılacak olan işçilerin ise isim listesini şimdiden hazırladığı ortaya atıldı.

Yerel seçimlere günler kala, CUMHUR ittifakı adayına yakın basının yaratmaya çalıştığı algı operasyonları kamuoyunda karşılık bulmazken, acemice ve yanlı olarak yapılan haberlere karşı da tepkiler büyümeye devam ediyor. Ergüler yandaşı   haber siteleri şimdiden kaybetmenin korkusuyla gerçekleri kamuoyuna açıklayan ilkeli haber sitelerine de çamur atmaya devam ediyor.

Esat Ergüler’in kazanması hayal ötesi olan seçim sonucunda belediyeyi alması durumunda hazırladığı ve yakın çevresiyle paylaştığı sözde ‘ekonomi planı ‘ifşa oldu.

Ergüler’in yakın çevresine, özellikle MHP li Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ve sonrasındaki partilisi Kürşat Engin Özcan döneminde şişirildiğini iddia ettiği belediye kadrosunda azaltmaya gideceği öğrenildi.

Katıldığı her toplantıda ve canlı yayında “ Emekçilerin ekmekleriyle oynamayacağım, kimseyi işten çıkartmayacağım şeklinde naralar atan Ergüler’in belediyeye kişi başı maliyeti 33 bin lirayı bulan personelden ilk üç ay içerisinde 150 işçinin işine son vererek, bir yıl içerisinde ise 450 işçiyi işten çıkartarak ekonomik plan hazırladığı ileri sürüldü.

Ergüler’in iş akitlerine son verilecek işçilerin isim listelerinin şimdiden hazır olduğu öğrenilirken, bunların yerlerine ise AKP ve MHP kadrolarından yeni işçiler alınacağı iddia edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP