Bakan Akar açıkladı: MSB 30 bin yeni personel alacak
132 okunma

Bakan Akar açıkladı: MSB 30 bin yeni personel alacak

ABONE OL
26 Mart 2023 13:47
Bakan Akar açıkladı: MSB 30 bin yeni personel alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanı Akar, bakanlığa binlerce personel alınacağını duyurdu. Bakan Akar, personel alımına ilişkin “Bakanlık olarak bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel alımı yapacağız. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgelerinden biri olan Hatay Reyhanlı’da açıklamalarda bulundu. Bakan Akar burada yaptığı açıklamalarda Milli Savunma Bakanlığına 30 bin yeni personel alınacağını duyurdu ve terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. Bakan Akar, depremzedeler için ise tüm yaraların sarılana kadar afet bölgelerinde olacaklarını söyledi.

Hulusi Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Reyhanlı’daki 4’üncü Hudut Tabur Komutanlığında inceleme ve denetlemeye müteakip Akar’ın başkanlığında sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımıyla video tele konferans toplantısı gerçekleştirildi. Sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan, talimat veren Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletinin huzur ve güvenliği için terörle mücadelesine yurt içinde ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

TERÖRE KATILIM SIFIRA YAKLAŞTI

Teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik sınır ötesinde tacizlerinin devam ettiğini bildiren Akar, “Deprem döneminde dahi teröristlerin saldırı teşebbüsleri, tacizleri devam etti. Bunlara karşı gerekli tedbirler alındı, kahraman Mehmetçik tarafından gerekli karşılıklar verildi, verilmeye devam edecek” diye konuştu.

Terörle mücadelenin artan bir şiddet ve tempoda taarruzi bir ruhla ve “terörü kaynağında yok etme” stratejisi ile sürdüğünü vurgulayan Akar, “Terör örgütünün elebaşlarının açıklamaları ve gelen bilgiler kapsamında görülüyor ki terör örgütü ciddi bir çöküş içinde. Katılımların sıfıra yaklaşması, ayrılma ve kaçmaların en üst düzeye çıkması bunun çok açık göstergesi” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP