Başkan Aytekin İYİ Parti’den İstifa Edip AK Parti’ye Geçiyor!
196 okunma

Başkan Aytekin İYİ Parti’den İstifa Edip AK Parti’ye Geçiyor!

ABONE OL
24 Temmuz 2023 18:42
Başkan Aytekin İYİ Parti’den İstifa Edip AK Parti’ye Geçiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İncirliova’da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Millet İttifakı’ndan belediye başkanı seçilen İYİ Parti’li Aytekin Kaya, 5 yıllık görev süresinin dolmasına yaklaşık 8 ay kala partisinden istifa etti. İYİ Parti ile yollarını ayıran Başkan Kaya, AK Parti’ye geçme kararı aldı. AK Parti Genel Merkezi’nde yarın saat 11.00’de düzenlenecek törenle Kaya, AK Parti’ye katılacak. Kaya’nın rozetini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan takacak.

Kaya’nın AK Parti’ye geçişinde AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten kilit rol oynadı.

İYİ PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKANI KALMADI

Öte yandan 11 Temmuz’da partisinden istifa edip AK Parti’ye geçeceği iddiası ile gündeme gelen Başkan Kaya’yı, o gün için partide kalmaya İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner ikna etmişti. Taner, 2024 yerel seçimlerinde adaylarının Kaya olduğunu da açıklamıştı. Kaya, Aydın’da Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ardından, AK Parti saflarına katılacak ikinci İYİ Parti’li belediye başkanı olacak. 2019 yerel seçimlerinde, iki belediye başkanı olan İYİ Parti’nin kentte belediye başkanı kalmayacak.

İSTİFASINI AÇIKLADI

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, partisi İYİ Parti’den istifa etti. E-devlet üzerinden parti üyeliğini sonlandıran Başkan Kaya, istifası ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. CHP’nin delege seçimlerini hatırlatan Başkan Kaya, “Geçtiğimiz günlerde İncirliova’da yaşanan olaylar parti içinde sıradan bir delege seçimi olmaktan çıkmış, birilerinin ucuz siyasi menfaat kavgasına dönüşmüştür. Yaşanan bu çirkin olaylar beni artık İncirliova’nın geleceği için bir karar almaya zorlamıştır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun parti içinde yaşanan olaylara karşı aldığı tutum, şahsıma göstermiş olduğu haksız tepki sebebiyle artık Özlem Çerçioğlu ile birlikte İncirliova’ya hizmet etme şansımız kalmamıştır. Mesele İncirliova’nın geleceği meselesidir. İncirliova’nın yıllardır beklediği hizmetleri bir an önce alması meselesidir. Bizim amacımız İncirliova’ya hizmetken kimse bizden parti içindeki “sen ben” kavgalarına susmamızı beklemesin. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya olarak İncirliova’nın geleceğini Özlem Çerçioğlu-Fatih Atay kavgası için heba edemem. Çünkü benim tek bir amacım var İncirliova’ya hizmet etmek. Ben İncirliova’ya hizmet etmek için bu kadar çabalarken Özlem Çerçioğlu- Fatih Atay kavgasıyla uğraşmak zorunda değilim. Birilerinin siyasi hesaplaşması uğruna kimsenin kaprisini çekmek zorunda hiç değilim. Üstelik bu kişi kendini Aydın’ın sahibi olarak gören Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olsa dahi. Bu zamana kadar var gücümle İncirliova için çalıştım. Gecemi gündüzüme kattım, yağmurda, selde, iyi günde kötü günde halkımın yanında ve hizmetinde oldum. Yetim hakkı yemedim, çalmadım, çırpmadım. Belediyeye alınan tek bir vidanın dahi hesabını sordum. Milletin parasıyla kimseyi zengin etmedim. Her zaman İncirliova’nın onurunu, şerefini korudum. Ben bu göreve hizmet için geldim. İncirliova’ya hizmet etmek için de var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bu sebeple İYİ Parti’nden ayrılıyor, Millet İttifakından çekiliyorum. Aldığım bu karar partilerin kurumsal kimliklerine bir eleştiri kesinlikle değildir. Küçük dağları ben yarattım, her şeyi ben bilirim, ‘ben ne dediysem o olacak’ zihniyetine bir tepkidir. Buyurun kısır siyasetiniz sizin olsun. Bizim sevdamız İncirliova” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP