Başkan Özcan;”Nasrettin Hoca Fıkrası Değil Bu”
318 okunma

Başkan Özcan;”Nasrettin Hoca Fıkrası Değil Bu”

ABONE OL
15 Haziran 2023 19:11
Başkan Özcan;”Nasrettin Hoca Fıkrası Değil Bu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan makamında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Nazilli’nin il olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi Nazilli halkının heyecanını iyice artırıyor.

Başkan Özcan Nazilli’nin il olmasıyla ilgili;” Nazilli küllerinden yeniden doğuyor” dedi.

Sürecin Nazilli için iyi ilerlediğini belirten Başkan Özcan;”Süreç Nazilli için iyi ilerliyor. Nazilli ile ilgili çok güzel sözlere mazhar olduk. Depremin ardından memleket kan ağlıyorken istekler talep etmek doğru olmazdı. Sayın devlet Bahçeli bu salı günü Nazilli’nin umut ettiği il olma sürecini başlatmış oldular. 2014 değil 2011 yılında ben ilçe başkanıyken Nazilli’mizi ziyaret ettiğinde
<span;>Nazilli kendi küllerinden yeniden doğuyor. Biz emeği geçen herkese teşekkür ederiz tek tek isim saymaya kalkamayacağımız için genel konuştuk.”

NAZİLLİ BELEDİYESPOR TARİHİN EN BAŞARILI DÖNEMİNDEDİR

Nazilli Belediyespor’un satılmasıyla ilgili gündemdeki iddialara cevap veren Başkan Özcan;” Bütün parklar mahkeme kararı ile geçti. Bunun karşısında olunduğu takdir de memurluktan alıma kadar yaptırımları var. Ben hukuk adamıyım. Özhaseki bey geldiğinde 17 katlı binanın kamulaştırılmasını istedik. Zamanında yapabilseydiniz sizde bunları yapacaktınız zaten.
1 yıl önce yayınlandı büyükşehir belediyesi belediye bağlı kuruluşları ile bunların sermayesine profesyonel spor dallarına ve sporcularına her ne ad altında olursa olsun hiçbir şekilde para aktarımı yasaktır. Orada herhangi bir ihtiyacın karşılanmasına katkı sağlayamam ayni ve nakli olarak bir şey yapamam. Çim biçme personel elektrik su internet bunların hiç birisini belediyeye bağlı şirketler tarafından karşılanamaz. Kimseden zorla para almadım. Nazillispor için harcayacağımız parayı Nazilli halkına harcamak istiyorum. Ben sokakta yürürken şikâyetlerin ne olduğunu görüyorum, duyuyorum. Bütün branşlarda başarılıyız. Nazillispor tarihinin en başarılı dönemindedir. Pendiksporu biz 2-1 yendik zamanında, şu an süper ligde hem de bizim önerilerimizle. Kendinizi yenilemeniz lazım normlar, kanunlar değişiyor.”Dedi. 

NASRETTİN HOCA FIKRASI DEĞİL BU

İddialara sert bir şekilde cevap veren Başkan Özcan;” Satma demekle olmuyor Nasrettin Hoca fıkrası değil bu, çözüm önerisi varsa gelsin sunsun.”

Ayrıca Başkan Özcan;” Şehrimin tanıtımını sadece Nazillispor ile yapabiliyorsak bu herkesin hatasıdır. Biz kültürümüz ile değerlerimizle tanıtmalıyız. Nazilli’nin parasını doğru yerlere harcamak zorundayız.
Belediye ismini çıkarabiliriz. Nazilli ismi kalacak, stat yer değiştirmeyecek, renk değişmeyecek. Yüzümüz ak alnımız ak, net söylüyorum. Kimseye cevap olarak söylemiyorum. Kimsenin arkasından iş çevirmedik. Biz incircilerden para dilendik. Biz sevdiğimizi icraatla gösteriyoruz. Biz yüzmeye devam edeceksek başka bir kaynak bulmak lazım. Hallederiz demekle olmuyor. Önerisi olan varsa, akılcı davranacak olan varsa dinliyorum. Bu yıl 20 milyon harcadığımız yer de yarın 40 milyon olacak bununla Nazilli’nin yolları yapılabilir. O gün ki paranın alım gücüyle bugünün aynı değil. Yaklaşık 40 milyon lira gelir ile sadece iller bankasından gelen 10 milyon lira olan yapının yarışması mümkün mü? Kıyasladığımız işlere dikkat edelim. O tarihte öyle bir yasa yoktu bu yasa 2022’de çıktı. Bir kere okusalar anlayacaklar fakat okumadan tenkit ediyorlar. Kanunla kapanmış bir dönem var. Biz yalan söylemiyoruz, bir gün öyle bir gün böyle konuşmuyoruz. Doğru tektir, herkes için doğrudur ve herkese faydalıdır. Böyle tartışmalarla Nazillispor mu kazanılır? Bana çözümsüzlükle gelmesinler. 40 milyon lira takımın sadece düşmemesi için harcanacak para. Maliyet hesabı çerçevesinde bilmem kimin kahvesinde okey masasında hesaplanacak, planlanacak işler değil. Yanıma geldiniz de ne zaman hayır dedim. Daha bir hayırlı olsun bile demediniz. Kendisiyle bugün kesinle konuşacağız. Nazilli halkı doğruları bilsin. Kendileri de bu işin böyle çevrileceğini biliyor. Çağın şartlarına gerçeklere göre hareket etmeli.
Başarılı birçok kulüp örneği varken başka bir şey düşünmek mümkün olmaz. O zaman yarın başımıza göktaşı düşebilir sığınaklara geçelim. Evladımız denen şeyin yok olup gitmesine sebebiyet vermeyelim.
Geçen sezon uygulamalarımızla ilgili sıkıntı yok. Sıkıntı, gelecek sezonda. Naz-Bel’in sponsorluk sözleşmesi doldu, yasa gereği yeniden anlaşma yapılamıyor. Talepler teklifler 7’yi geçti. Bize samimi, başarıyı hedefleyecek, idari değerlere sahip çıkacak bunları sağlayacak yapılaşma olsun istiyoruz buna dikkat ediyoruz.
Mücahit hoca bu yüzden öldü. Ona can borçları var. Öyle orada burada iki elim yakanda demekle olmuyor. Gencecik yaşında öldü mücahit hoca. Ortada can var can.
‘Basketbol şubesinde oyuncuların parasını ödemediler’ dediler. Kadir mutlu abimiz Allah razı olsun bu işleri çok iyi toparladı. Bakkal defteri daha düzenlidir dedi. Hepsiyle konuştuk, hesaplaştık ve helalleştik.
Mücahit hoca bu telefon trafiğinden başını kaldırım taşına vurdu, öldü. Bu vebal değil midir? Ben yaptığımdan eminim. Biz bu kulübü buralardan aldık. Nazilli’nin yollara ihtiyacı varken para aktarmak yasal değil.
Vatandaşa soruyorum evinin önündeki yol mu yoksa Nazillispor mu? Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP