CHP’ye Sürpriz Belediye Başkan Adayı
516 okunma

CHP’ye Sürpriz Belediye Başkan Adayı

ABONE OL
10 Temmuz 2023 10:21
CHP’ye Sürpriz Belediye Başkan Adayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Esat Ergüler’i CHP’ye geçirip Nazilli’den belediye başkan adayı olarak görmek isteyen Özlem Çerçioğlu, görüşmeleri yürütmesi için Avrasya Araştırma Şirketinin Kurucu Başkanı ünlü anketçi Kemal Özkiraz’ı görevlendirdiği öğrenildi. Görüşmeleri yapan Özkiraz’ın Ergüleri CHP’den Nazilli Belediye başkan adayı olarak ikna ettiği öğrenildi.

Daha önce Ana Vatan Partisi, Demokrat Parti ve en son AK Parti olacak şekilde geçişlerde bulunup siyaset yapan Esat Ergüler kimdir ?Hr

1958 yılında Nazilli’de doğdu. Lise mezunu olan Esat Ergüler siyasete Anavatan Partisi’nde atıldı. CHP’ye yakınlığı ile bilinen bir ailenin içinden çıkan ve siyasete merkez sağda başlayan Esat Ergüler 1989 yılında CHP’den Belediye Başkanı seçilen Ahmet Şensan’ın vefatı üzerine Belediye Başkanı seçilen Dr. Yavuz Kaynar ile birlikte 1994 yılı yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nin Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi.

1994 yılında % 49.33’lük oy oranı ile belediye başkanı seçilen Esat Ergüler 1999 ve 2004 yıllarında yapılan seçimlerde de üst üste başkan seçildi. Esat Ergüler, hizmeti “namus borcu” gören bir anlayışla 13 yıl Nazilli Belediye Başkanlığı yaptı.
22 Temmuz 2007’de yapılan milletvekilliği seçimleri için görevinden istifa eden ve DP’nin 2. sıra adayı olan Esat Ergüler partisi Türkiye barajını aşamayınca Aydın’da kazanmasına rağmen milletvekili seçilemedi.

Daha sonra DP’den istifa ederek AK Parti’de siyaset yapmaya başlayan Esat Ergüler, 2009 yılı yerel seçimlerinde Recep Tayip Erdoğan’ın tavsiye üzerine Kuşadası’nda AK Parti’nin adayı oldu. 2009 seçimlerinin ardından siyasete uzun bir mola veren Esat Ergüler geçen 10 yıllık süre içinde sürekli ismi konuşulan siyasetçi oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP