Emekli Promosyonlarında Yeni Gelişme!
262 okunma

Emekli Promosyonlarında Yeni Gelişme!

ABONE OL
30 Mart 2024 14:32
Emekli Promosyonlarında Yeni Gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli promosyonlarında yeni gelişme! Özel bankalar ne kadar emekli promosyonu veriyor? Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın emekli promosyonlarını 8-12 bin TL’ye kadar yükseltmesi sonrası özel bankalar da emekli promosyon ücretlerinde güncellemeye gitti.

Kamu bankalarının emekli promosyonunu 8-12 bin TL’ye yükseltmesinin ardından özel bankalardan da bir adım geldi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank emekli promosyonlarının 8-12 bin TL aralığına çıkarmıştı.

EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan alabilir. Maaşlarını taşımak isteyenler emeklilerin bankaya bildirim yapması gerekir. Bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilir.

Daha avantajlı bir promosyon sunulması halinde taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabilir. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınır, kalanı ise iade edilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamada özel bankaların da sürece dahil olduğu şu ifadelerle aktarıldı:

“Emeklilerimize aylık ödemeleri Bankalar aracılığıyla yapılmaktadır. Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir. Bu kapsamda ölüm aylığı alan hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir.”

Protokol imzalanan banka listesi şöyle: Akbank T.A.Ş., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Denizbank A.Ş., Fibabanka A.Ş.,
ING Bank A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Odea Bank A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP