Kredi Kartı Kullananlar Dikkat!
281 okunma

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat!

ABONE OL
26 Aralık 2023 14:37
Kredi Kartı Kullananlar Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı kullananlara yeni yıl öncesi önemli bir uyarı geldi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük’ten geldi. Kredi kartında yeni bir düzenlemeye gidileceği ve kredi kartında taksitlerin kaldırılacağı iddiaları konuşulurken Küçük, ‘para puan’ detayına dikkat çekti. Küçük, kullanım sürelerinin yıl sonunda dolabileceğini hatırlattı.

Kredi kartı kullanımı yılın son günlerinde gündemdeki en önemli konulardan biri haline geldi. 2024 yılı için adeta geri sayıma geçilirken yeni yılda birtakım düzenlemelerin de hayatımıza gireceği konuşulmaya başlandı. Özellikle son günlerde, yeni yılda kredi kartı taksitleriyle ilgili yeni bir uygulamanın hayata geçirilebileceği iddia edildi. Vatandaşlar “Kredi kartında taksitler kalkıyor mu?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük’ten ‘para puan’ yarısı geldi. Küçük, kredi kartı ve firma kartlarında biriken “para puan”larının kullanım süresinin yıl sonunda dolabileceğini hatırlattı.

KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT: YIL SONUNDA SÜRESİ BİTEBİLİR

Kredi kartlarında iki tür para puan biriktiğini belirten Küçük, şunları söyledi:

“Biri normal alışveriş yaptığınızda biriken para puanlar, biri de bankaların başta akaryakıt olmak üzere başka firmalarla yaptıkları işbirliklerinden doğan puanlar. Çoğunlukla bu ikincisinin kullanımı süreli. Yıl sonu yaklaştığında para puanlara dikkat etmek gerekiyor, süresi bitebilir, bir sonraki yıla devrolmayabilir.

Bankaların normal alışverişlerinde kullanılan kredi kartlarında ise daha önce bazı bankalar, yıl sonunda sona erdiğini, büyük bir kısmı ise devredildiğini söylemişti.Yine de yıl sonu münasebetiyle kredi kartlarımızda biriken para puanlar varsa ihtiyaçlarımıza uygun mal ve hizmet alımlarında kullanmalıyız.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP