Nazilli Belediyesi Kırk Yama Kursu Başlıyor
211 okunma

Nazilli Belediyesi Kırk Yama Kursu Başlıyor

ABONE OL
20 Kasım 2023 12:53
Nazilli Belediyesi Kırk Yama Kursu Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli Belediyesi tarafından; kadınların sosyal katılımlarını artırmak, el becerilerini geliştirmek ve ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla açılan Kırk Yama Kursu, 21 Kasım Salı günü Lütfi Selek Kültür Merkezi’nde başlıyor.

Nazilli Belediyesi tarafından açılan ve 10 yıldır devam eden Elde Kırk Yama Kursu, 21 Kasım Salı günü Lütfi Selek Kültür Merkezi’nde başlıyor.

Tüm ev hanımlarını üretmeye ve Türk geleneklerinden olan elde kırk yamayı yaşatmaya davet eden Eğitmen Nihal Erbakan; “Yıl boyunca kursumuza devam edeceğiz. Kursumuza katılarak geleneklerimizi yaşatmak isteyen herkesi kursumuza bekliyoruz. Salı ve Çarşamba günleri haftada iki gün 09.30 ve 16.00. saatleri arasında kursumuzu yapacağız. Bizim tek malzememiz kumaş. Hanımlarımız evde oturmasınlar, üretsinler, hayal güçlerini geliştirsinler” dedi.

Yıl boyu kursiyerleri sık sık ziyaret eden Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Kıymetli hocamıza, kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Burada sosyalleşirken aynı zamanda geleneksel bir sanatı da icra ediyorlar. Özellikle artan kumaşların değerlendirilmesi noktasında da kırk yama kursumuza ayrı bir öneme sahip. Tüm hemşehrilerimizi kursumuza davet ediyorum” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP