Nazilli’de Çanakkale Şehitleri Anıldı
66 okunma

Nazilli’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

ABONE OL
18 Mart 2024 13:03
Nazilli’de Çanakkale Şehitleri Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nazilli’de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü kutlandı.

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Törene, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Refik Özsoy, belediye başkan adayları, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Kaymakam Arısoy ve Başkan Özcan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından protokol üyeleri, Eğriboyun Mezarlığı’ndaki şehit ve gazi mezarlıklarını ziyaret etti.

“YA ŞEHİT OL YA GAZİ”

Ardından Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda kutlama programı gerçekleşti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, “Çanakkale zaferi, millet olarak tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen eşine az rastlanır en büyük kahramanlık zaferlerinden biridir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine götürerek dünyaya insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna ‘Ya şehit ol ya gazi’ diyerek vatan toprağını evladının canından üstün tutan analardır. Vatan toprağını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş, şehitler konulu şiirini okudu.

Program öğrencilerin ‘Çanakkale Zaferi’ konulu oratoryo gösterisinin ardından son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP