O dönemin Jansta Genel Müdürü açıkladı
450 okunma

O dönemin Jansta Genel Müdürü açıkladı

ABONE OL
29 Mart 2024 15:58
O dönemin Jansta Genel Müdürü açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

JANTSA Olayında konuşan Firmanın o dönemdeki Üretim Müdürü Arazi tahsis edilmediğini doğruladı

NAZİLLİ OSB’de JANTSA firmasına arazi tahsis edilmediği konusunda yapılan haberleri montaj sistemiyle yalanlayan AKP’ye yakın medya kuruluşlarına kapak gibi cevap o dönemde JANTSA’da üretim Müdürlüğü yapan Sadi Korkmaz’dan geldi.
Gazeteci Murat Gürkan gerçekleri gün yüzüne çıkartmak için ,JANTSA’ da 30 yıl üretim müdürlüğü ve Genel Müdür yardımcılığı görevini yaptıktan sonra emekli olan Sadi Korkmaz’a ulaştı.
Bu konuda konuşan Sadi Korkmaz, firmanın Nazilli OSB’ye neden yatırım yapamadığı konusunda açıklamada bulunan Fabrika Sahiplerinden Ercan Çerçioğlu’nun açıklamalarının doğru olduğunu teyit ederek,; “Ön başvuru alındı tahsis belgesi verildi, bu doğru ancak iki yıl boyunca bekletildikten sonra “şu an size yer verebilecek durumda değiliz , dediler, bunun üzerine JANTSA ödediği kaparoyu geri almak zorunda kaldı.
JANTSA İKİ KEZ YER TALEBİNDE BULUNMUŞ
Korkmaz OSB’deki yer talebinden önce Fabrikanın yönetim kurulu Başkanı Şefik Çerçioğlu’nun da Nazilli Sanayi sitesi yönetiminden toplamda 2200 metrekare alan olan 20 dükkan istediğini, ancak o dönemim sanayi sitesi kooperatif başkanı olan ANAVATAN Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Erol Sezgin’in sanayinin fiziki şartları oluşmadığından bu talebin de yerine getirilemediğini açıkladı. Korkmaz bu konuda yaptığı açıklamada;” JANTSA hızla büyümeye devam ettiği için Atça’da bulunan fabrika yetersiz kalmaya başlayınca, zirai jantlarının üretimini Nazilli Sanayi sitesine taşınmasına karar verildi. Bin 700 dükkan için ayrılan yeni sanayi sitesi bin 200 dükkanda kaldı, 500 dükkanlık kullanılabilir bir arazi daha vardı ama neden olması o konuları pek bilmiyorum” Şefik Beyin o dönemde toplamda 20 dükkandan oluşan bir Blok’u arkalı önlü olmak üzere almak istediğini biliyorum, ancak olmadı. “dedi.
O DÖNEMİN SANAYİ SİTESİ KOOPERATİF BAŞKANI EROL SEZGİN DE JANTSA’NIN TALEBİNİ DOĞRULADI
JANTSA sahibi Şefik Çerçioğlu’nun şifahen , kendisinden 20 dükkan istediğini doğrulayan dönemin kooperatif Başkanı Erol Sezgin yaptığı açıklamada;” Şefik Bey Bana şifahen yahu arkadaş buradan bize neden dükkan vermiyorsunuz diyerek yer istedi, ben de kendisine kura çekimleri yaptığımızı üyelere dükkanlarını teslim ettiğimizi söyledim, bir blok halinde dükkan olmadığını belirterek, satmak isteyen üyelerden alabileceğini söyledim,” diye konuştu.
Sezgin o dönemde kooperatif başkanlığının yanı sıra Anavatan Partisi ikinci ilçe başkanı olduğunu ve Esat Ergülerin’de Belediye Başkanı olduğunu söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP